De voordelen van laminaatvloeren

2 min gelezen

Ondanks de groeiende populariteit van PVC vloeren wordt ook laminaat nog steeds heel veel toegepast. Niet zonder reden, want laminaatvloeren hebben vele voordelen. Twijfel jij over welke vloer het meest geschikt is voor bijvoorbeeld jouw woon- of slaapkamer? Lees dan snel verder en ontdek waarom laminaat misschien wel de beste keuze is.

Laminaat is betaalbaar

Het eerste voordeel aan laminaat is dat het heel betaalbaar is. Dit geldt voor als je het vergelijkt met een PVC vloer, maar zeker als je kijkt naar wat een echte houten vloer kost. Zeker als je heel wat vierkante meters nodig hebt, kan het verschil aan het einde van de streep enorm zijn. Reden genoeg om alvast het assortiment laminaatvloeren van https://floorlife.nl/ te checken!

Laminaat is gemakkelijk zelf te leggen

Waar het bij veel typen vloeren beter is om het leggen aan de expert over te laten, kunnen de meeste mensen een laminaatvloer prima zelf leggen. Het is namelijk helemaal niet zo ingewikkeld. Je moet eerst de ondervloer op maat knippen en op de vloer leggen en daarna de vloerdelen op maat zagen en in elkaar klikken. Het is een heel eenvoudig systeem waarbij het belangrijkste is dat je alles goed opmeet. Met een beetje geduld lukt dat zeker!

Het is er in veel verschillende stijlen

Nóg een voordeel van laminaat is dat het er is in ontzettend veel kleuren en stijlen. Of je nu een laminaatvloer wilt met een lichte, vergrijsde tint of een print van een donkere houtsoort, alles is mogelijk. Bovendien zijn er aanbieders die zelfs laminaatvloeren hebben die je in een visgraatmotief legt, dé trend van dit moment!

Het is gemakkelijk te onderhouden

Zoek je een betaalbare vloer die tevens gemakkelijk te onderhouden is? Dan is een laminaatvloer zeker geschikt. Hij is namelijk makkelijk schoon te maken en heeft verder geen behandeling nodig, zoals een echte houten vloer. Geregeld stofzuigen is het belangrijkst. Zo voorkom je namelijk krassen en beschadigingen door vuil dat op de vloer ligt. Schoonmaken kan gewoon met een sopje met wat mild schoonmaakmiddel.

Het is kleurvast

Een veelgenoemde reden waarom mensen voor laminaat kiezen in plaats van een vloer uit de parketvloeren collectie van Floorlife, is dat deze kleurvast is. Een echte houten vloer zal onder invloed van licht (of het gebrek daaraan) door de jaren heen altijd een beetje verkleuren. Dit is niet zo’n ramp, want je kunt een parketvloer opschuren en opnieuw behandelen, maar dit kost wel wat tijd en moeite. Bij een laminaatvloer is dat niet nodig.

Ga voor vochtbestendig laminaat

Wist je dat laminaatvloeren er sinds kort ook zijn in een vochtbestendige variant? Dat betekent dat ze te leggen zijn zoals traditioneel laminaat, maar voorzien zijn van een speciale toplaag die voorkomt dat er water in trekt. Ideaal voor in vochtige ruimtes! Als je om die reden eigenlijk een PVC vloer wilde aanschaffen kun je je dus afvragen of dat nodig is, want laminaat is zelfs in de vochtbestendige variant wat goedkoper.