Vinyl vloer: de perfecte oplossing voor vochtige ruimtes

2 min gelezen

Veel mensen vinden het heel mooi om ook op de badkamer en op het toilet een vloer met houtlook te leggen, maar laminaat is niet geschikt en een PVC vloer kan vrij prijzig zijn. Daarom wordt er in veel gevallen gekozen voor een vinyl vloer. Deze is namelijk net als een PVC vloer bestand tegen vocht, maar wel een stuk lager in prijs. Dit maakt hem ook toegankelijk voor mensen met een kleinere portemonnee.

De voordelen van een vinylvloer

Uiteraard biedt niet elke vinylvloer je dezelfde kwaliteit, maar als je voor één van de ambiant vloeren gaat weet je zeker dat je een kwalitatief goede optie te pakken hebt. Het grootste voordeel is dat de vloer volledig vochtbestendig is. Hij wordt dan ook geregeld gelegd in keukens, badkamers en wc’s. Zeker in de laatste twee ruimtes voegt hij bovendien extra comfort toe, want een vinylvloer voelt een stuk warmer aan de voeten dan tegels. Erg prettig dus als je net onder de douche vandaan komt. Door het stroeve oppervlak glijdt je er bovendien niet op uit, wat tevens een voordeel is in de badkamer.

Een onderhoudsvriendelijke vloer? Ga voor vinyl!

Ben je op zoek naar een onderhoudsvriendelijke vloer voor in een vochtige ruimte? Dan is een vinylvloer zeker een goede optie. Doordat hij vochtbestendig is, is hij namelijk super makkelijk schoon te maken. Gewoon even met een doekje en een mild schoonmaakmiddel eroverheen en je vinylvloer is weer schoon.

Is een vinyl vloer duurzaam?

Je zou denken dat een kunststof vloer niet per se de meest duurzame optie is, maar daar zou je je weleens in kunnen vergissen. Er hoeven namelijk geen bomen voor te worden gekapt en de productie van vinylvloeren moet sinds enkele jaren voldoen aan de strenge Europese richtlijnen die daarvoor zijn opgesteld. Bovendien gaat een vinyl vloer van Ambiant.nl ontzettend lang mee, wat tevens bijdraagt aan het duurzame karakter van je vloer.

Het enige waar je op moet letten is dat je geen putjes krijgt in de vloer, want het oppervlak is net wat zachter dan dat van een PVC vloer. Daar staat echter een super scherpe prijs tegenover, wat het voor de meeste mensen meer dan waard maakt.

Welke vinylvloer past bij jou?

Doordat een vinyl vloer is voorzien van een print (meestal van hout of beton) kun je er qua uitstraling werkelijk alle kanten mee op. Ga je voor een Scandinavische look met licht eiken of liever een traditionele uitstraling met een variant van donker gerookt hout? Een vinylvloer met betonlook is natuurlijk perfect voor minimalistische en moderne interieurs, terwijl een houtlook wat warmer en knusser oogt. Wat je stijl ook is, er is door het ruime aanbod een geschikte vinylvloer voor elk interieur.