Is je WC verstopt, dit moet je doen!

2 min gelezen

Een verstopte WC is niet een gebeuren waar wij op staan te wachten. Wat doen we nou als het eenmaal gebeurt? Er is geen ontkomen aan om het aan te pakken. Anders hebben wij geen veilige plek meer waar wij onze poepje kunnen doen. Wat jij met je verstopte WC moet doen lees jij hier.

De watertoevoer moet afgesloten worden omdat er anders kans is dat er nog meer water in de WC terecht komt.

  • Hygiëne.

We weten allemaal hoeveel bacteriën er in een WC kunnen zijn. Vandaar dat het ook aan te raden is om goeie rubberen handschoenen aan te trekken. Behalve de rubberen handschoenen kan ook desinfecterende vloeistof gestrooid of gespoten worden in de WC kamer. Zo hebben we minder kans op een infectie op te lopen.

  • De vloer.

Kranten of een doek leggen op de vloer kan heel handig zijn. Zo is er minder kans dat er water meteen terecht komt op de vloer. Het is dan ook handiger om de vloer na het karwei schoon te maken. We hebben nou eenmaal met water te maken. Opdrogen komt sowieso van toepassing.

Als wij weten wat de oorzaak is zijn wij een heel eind verder. Dan weten wij ook wat aangepakt moet worden en voor welke soort oplossing wij moeten kiezen.

  • De verschillende ontstopping manieren.
  1. De plopper. Dit wordt gebruikt om het object dat vast zit door te drukken naar buiten.
  2. Afwasmiddel en warm water. Deze combinatie kan gebruikt worden bij een niet te hard object. Zo word dit object losgemaakt en kan het verder doorgespoeld worden. let er wel op dat het water niet te heet moet zijn maar ook niet te lauw.
  3. De ontstoppingsveer. Soms lukken de eerder genoemde manieren niet. Dan kunnen wij de ontstoppingsveer gebruiken. Hier moet je wel met zo een veer weten te werken. Anders kan zo een ontstoppingsveer vastzitten of krasjes brengen aan de toilet pot. Als jij zelf niet met zo een veer weet te werken kan je iemand om advies vragen die er meer weet van heeft.
  • De loodgieter.

Wanneer jij het zelf niet wilt of kan doen kan je de hulp vragen van een loodgieter. Dan is er geen sprake meer van uitvinden maar gewoon uitvoeren. Wat hiermee gepaard gaat is natuurlijk de betaling. Het zal wel de moeite waard zijn wanneer je daarna kan doortrekken zonder een verstopping te hebben toch? Hou er ook rekening mee dat jij niet de enige bent die een verstopte WC heeft. Niet altijd is de loodgieter binnen een uur voor de deur. Maar zij snappen wel dat het urgent is. En komen zo snel als mogelijk.

Een verstopte WC hoeft dus niet zoveel paniek met zich mee te brengen. Kalm blijven en voor de juiste oplossing zoeken is het beste. Dan kan je binnen een korte tijd weer gerust gebruik maken van jouw WC. Heb je hulp nodig? Check dan deze goede Loodgieter uit Utrecht.