LED lampen in alle soorten en maten

2 min gelezen

Bij lightexpert.nl zijn LED lampen in alle soorten en maten te koop. Dus niet alleen de standaard-lampen die je in een E40 fitting kunt doen, maar ook allerlei soorten spots, bouwlampen, TL-lampen en zelfs vloerlampen. De LED lampen zijn allemaal van het merk Energetic. Die zijn niet duur, maar wel goed van kwaliteit. De lampen zijn energiezuinig, ze worden niet warm en de lichtopbrengst is uitstekend. De lampen zijn in allerlei kleuren leverbaar. Op de meeste LED lampen wordt 2 jaar garantie gegeven. Op lampen met complete armaturen is de garantie zelfs 5 jaar.

De kwaliteit van LED lampen

Een aantal jaren geleden begon Nederland massaal over te stappen naar LED verlichting. Hoewel de eerste modellen nog wel wat nadelen hadden, was het lage energieverbruik en de lange levensduur voor veel mensen reden om over te stappen. Die ontwikkeling zet zich nog steeds door. Gloeilampen zijn inmiddels alleen nog op exotische plekken in huis te vinden, zoals op zolder of in een kelder. Spaarlampen worden nog wel veel gebruikt, maar vooral als het gaat om levensduur verliezen die het ook van de LED lampen. Want een spaarlamp gaat ongeveer 10.000 branduren mee en een LED lamp haalt gemakkelijk 40.000 branduren.

LED lampen helpen de CO2-uitstoot verminderen

Door het lage energieverbruik dragen LED lampen bij aan reductie van de CO2-uitstoot. Veel belangrijker voor de meeste mensen om over te stappen naar LED is de kwaliteit en de energiebesparing. In vergelijking met een spaarlamp ben je per jaar ongeveer 10 euro minder aan stroom kwijt. Hoe langer de lamp brandt, des te hoger is de besparing. Als je de lampen in huis gaat vervangen door LED is het dus verstandig om het eerst de lampen die het meest branden te vervangen. Met een lampje in het toilet of de kelder, dat weinig aan is, wordt nauwelijks energie bespaard.