Meer profijt van balkon of terras? Neem een glasschuifwand!

2 min gelezen
Verasol.nl

Woon jij in een woning met een tuin, terras of balkon? Dan is de kans groot dat je daarvan lang niet het hele jaar gebruikmaakt. Jammer natuurlijk, maar dit probleem is oplosbaar. Als je een constructie laat maken van glazen schuifwanden bijvoorbeeld. Als je deze slim laat samenstellen door een gerenommeerde specialist zoals Verasol.nl, dan wordt je woongenot hierdoor danig vergroot. Je kunt dan namelijk altijd in je tuin of op je balkon of terras zitten. Is het te koud, dan schuif je gewoon de schuifwanden dicht.

Verasol.nl

Let hier op als je voor kwaliteit gaat

Veiligheid is de hoogste prioriteit. Dat is altijd zo en bij een balkon zelfs nog meer dan normaal. Een uitrusting met veiligheidsglas met een dikte van rond de 10 millimeter is dan ook echt nodig. De onderrails zijn idealiter niet te hoog. Dit zou de kans op struikelpartijen alleen maar vergroten. Bovendien zou het fijn zijn als de ruimte in kwestie goed te bereiken blijft. Ingebouwde sloten zijn ook belangrijk. Dit maakt de kans op inbraak uiteraard kleiner. Tenslotte zijn deurmeenemers nuttig, omdat deze ervoor zorgen dat je de deuren makkelijker open en dicht duwt.

Verasol.nl

Materiaal

Zoals gezegd moet van een voorwerp zoals een glazen schuifwand de kwaliteit echt in orde zijn. Het soort materiaal dat is gebruikt is dan ook van belang. Zo zou het jammer zijn als het glas snel zou verkleuren door onder meer zonlicht. Kies je voor gehard glas, dan voorkom je dit probleem. Voor verder gebruiksgemak zijn polyamide wieltjes een goede keuze.