Oplopende gasprijzen

2 min gelezen
Redwell infrarood verwarmingen

Nu het traditionele verwarmen met gas bijna onbetaalbaar wordt, wordt het tijd om naar andere mogelijkheden te kijken om je huis te verwarmen. Denk bijvoorbeeld eens aan Redwell infrarood verwarmingen. Wat is het en hoe werkt infrarood verwarming nou precies? En wat zijn precies de voor- en nadelen ervan? En kun je het overal in huis inzetten? Met dit artikel hopen we je uitvoerig te informeren, zodat jij de oplopende gasprijzen de baas kunt zijn.

Wat is infrarood verwarming en hoe werkt het?

Infraroodverwarming is eigenlijk niets anders dan stralingsverwarming. De infrarode warmtestralen (niet schadelijk voor de gezondheid!) verwarmen de omgeving. De warmte wordt vervolgens opgeslagen in de muren, vloeren en de meubels. Deze geven dan de warmte weer af aan de lucht. Je kunt het eigenlijk vergelijken met de zonnewarmte, die voel je ook direct.

Redwell infrarood verwarmingen

Voor- en nadelen van infrarood verwarming

Het gebruik van infraroodverwarming heeft voor- en nadelen. De belangrijkste zullen we even toelichten:

  • Doordat de warmte wordt opgeslagen door de omgeving, wordt de ruimte egaal verwarmt, wat meer comfort geeft.
  • Redwell infrarood verwarmingen geven, in tegenstelling tot convectieverwarming, geen luchtcirculatie. Hierdoor heb je geen koude trek in huis en wordt stof en huismijt ook niet door de kamer geblazen.
  • De warme lucht ‘botst’ niet tegen koude objecten aan, zodat condens en schimmel geen kans krijgen.
  • Infrarood panelen worden snel warm, waardoor ze energiezuinig zijn. Het kan wel tot 60% schelen met andere manieren van verwarmen! Verder zijn ze goedkoop en gaan ze lang mee.
  • Infrarood verwarming geeft gericht warmte af en moet daardoor heel zorgvuldig geplaatst worden. Als je ze niet op de juiste plek plaatst, kan de verwarming niet optimaal werken en dat kan in sommige ruimtes best lastig zijn.
  • Een infrarood paneel heeft veel elektriciteitsdraden die netjes weggewerkt moeten worden.

Waar in huis infrarood verwarming?

Veel mensen denken dat infrarood verwarming alleen geschikt is als bijverwarming, maar Redwell infrarood verwarmingen kun in principe overal in huis toepassen: de badkamer, woonkamer, keuken, zolder, garage. Daar waar jij comfortabele warmte wil kan een infraroodpaneel geplaatst worden. Let er wel op dat je het juiste vermogen kiest: te weinig geeft niet de gewenste egale warmte, teveel geeft overcapaciteit en dat gaat ten koste van de efficiëntie.