PVC VLOER OF LAMINAAT

2 min gelezen

Een PVC vloer heeft de uitstraling van een echte houten vloer. De houtprints zijn nauwelijks van echt te onderscheiden. En omdat de houtstructuur in de toplaag aangebracht wordt, kun je de houtnerven echt voelen. Zelf een PVC vloer leggen is kinderspel, vooral als je kiest voor het handige kliklaminaat. Geen wonder dus dat veel mensen een PVC vloer of laminaat nemen als ze hun vloerbedekking gaan vervangen.

pvc vloerVerschillen in kwaliteit

Waar moet je op letten bij de aankoop van een PVC vloer of laminaat? De kwaliteit van laminaat wordt aangegeven met een nummer tussen de 21 en 34. De hogere nummers zijn beter van kwaliteit. Bij hogere nummers is de toplaag, ook wel de ‘slijtlaag’ genoemd, namelijk veel dikker. Daardoor is de levensduur een stuk langer. Voor in huis is laminaat met een nummer van 23 tot 31 toereikend voor de hal, keuken en woonkamer, voor de slaapkamers kun je zelfs met een lager nummer toe. In winkelcentra en kantoorpanden kiest men meestal voor de hoogste nummers.

Echt kwaliteitslaminaat met een hoog nummer kost natuurlijk wel wat. Toch kun je bij verscheidene speciaalzaken terecht voor goedkoop laminaat van topmerken als Quick Step en Balterio dat ondanks de lage prijs toch lang meegaat.vloeren

100% synthetisch en dus waterbestendig

Anders dan bij parket komt er geen hout aan te pas bij laminaat. Een PVC (Polyvinylchloride) vloer is voor 100% gemaakt van synthetisch materiaal. Daardoor is het waterbestendig en dus makkelijk schoon te houden. Er is zelfs laminaat voor in de badkamer. Laminaat bestaat is uit wel drie tot vier laagjes. De toplaag van een PVC vloer is meestal gemaakt van verstevigd melamine. Daaronder zit een laagje bedrukt papier. Je kunt kiezen uit veel verschillende houtstructuren, maar ook tegelvloeren van allerlei soorten natuursteen.

quickstep

PVC vloer of laminaat leggenbalterio

Laminaat leggen is mettertijd steeds gemakkelijker geworden. Moest je vroeger nog de verschillende laminaatstroken met de kopse kant en de lange kant aan elkaar lijmen. Tegenwoordig hebben de meeste laminaatmerken handige klikverbindingen. Neem bijvoorbeeld het Best Loc® X kliksysteem van Berry Alloc of het gepatenteerde Uniclic legsysteem van Quick Step.