Tips om krullen in je steile haar te behouden

2 min gelezen

Je kent het waarschijnlijk wel: Je bent een tijd lang bezig geweest om je steile haar te krullen en het ziet er perfect uit voor de spiegel. Eenmaal aangekomen bij je vriendinnen is het grootste gedeelte van je krullen al verdwenen en is je haar als het ware ingezakt. Erg vervelend want het zag er goed uit voor de spiegel en het zou natuurlijk mooi zijn als het precies zo zou blijven zitten. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om krullen in je steile haar te behouden. De beste tips om dit voor elkaar te krijgen lees je hieronder!

 

Maak wat meer gebruik van producten voor in je haar

Bij steil haar is het normaal gesproken geen goed idee om veel producten in je haar te stoppen. Dit voornamelijk om vet haar te voorkomen. Bij het krullen is het wel een goed idee om wat meer gebruik te maken van producten. Kies bijvoorbeeld voor een volumespray en zorg dat je gebruik maakt van een hitteschermer om je haar te beschermen tegen de hete stijltang. Hierdoor is je haar iets vetter en blijven de krullen beter zitten dan bij haar dat helemaal droog is en waar geen producten aan te pas zijn gekomen.

 

Klik hier om meer informatie te krijgen over deze producten.

 

Zet je föhn op de koudste stand

Dit is met afstand de beste tip om krullen in steil haar langer te laten zitten. Maak eerst gebruik van je krultang en zorg dat je krullen er precies uit zien zoals jij ze graag wilt hebben. Vervolgens pak je je föhn erbij en zet je deze op de koudste stand. Door koude lucht over je krullen heen te blazen krijgen je krullen meer textuur en zal je merken dat deze de hele dag goed al blijven zitten.

 

Ga op zoek naar de techniek die het beste bij jouw haar past

Er zijn veel manieren om je steile haar te voorzien van een aantal prachtige krullen. Je kan krullen met een krultang, maar bijvoorbeeld ook met een stijltang. Ook de technieken zijn in veel gevallen verschillend. Niet elke techniek werkt goed bij jouw haar. Bij de ene persoon is nu eenmaal een andere techniek nodig dan bij de ander. Test daarom vooral veel uit en ontdek welke techniek, krultang, stijltang of wat voor hulpmiddel dan ook perfect bij jouw haar past. Het is soms even goed kijken wat werkt, maar zodra het werkt heb je hier echt profijt van!