Uiteenlopende woontrends in 2020 om jou te inspireren!

2 min gelezen
laminaat

laminaatvloer keuken

Interieur, smaak en trends zijn zaken die in de loop van de tijd veranderen. Wat zijn nou de trends die je komende winter in de winkel ziet liggen? Met welke trends kun je jouw woonkamer omtoveren tot een eigentijds paleisje? Lees hier meer over de woontrends van dit moment! De trends in 2020 zijn een soort spiegel van maatschappelijke issues en trends. Daarnaast gaan we in op een blijvertje.

Woon blijvertje: Laminaat blijft top

De laminaatvloer is bij veel mensen niet weg te denken uit de woonkamer of slaapkamer? Ook in 2020 blijft deze vloer onveranderd populair. De vloer is kleurvast en vochtbestendig. Hout kan door zonlicht verkleuren. Laminaat heeft het gevoel en de uitstraling van een houten vloer. Er is een grote variatie aan laminaat te verkrijgen. Er zit dus vast wel een motief/kleur bij die perfect aansluit op jouw interieur. Laminaat plaatsen en schoonmaken is daarnaast gemakkelijk.

Woontrend: Eco Eco

Natuurlijke kleuren die rustig ogen en gemaakt zijn van natuurlijke materialen. Houten bordjes en zeker geen plastic zul je terugzien in dit interieur. Voor de milieuactivisten, de veganisten en green-lovers moet dit als muziek in de oren klinken. Maar ook een scala aan flexitariërs en vegetariërs illustreren de behoefte aan het stilstaan bij mens, natuur en dier. Het liefst willen ze dat alles duurzaam en groen wordt, maar begin klein, kijk eerst wat je zelf kan veranderen. Neem eens een kijkje bij de plaatselijke kringloop winkel, knap oude meubels van familie/vrienden op of laat meubels duurzaam op maat maken.

Woontrend: Technologie geïntegreerd

Een slim, efficiënt en modern interieur komt in 2020 ook steeds meer tot uiting. Vanaf je telefoon kun je steeds meer apparaten bedienen. De (extra) apparaten hoeven helemaal niet lelijk te zijn. De apparaten worden namelijk vaak in een strak design op de markt gezet. Daarnaast scheelt het vaak kabels en knoppen (bij lampen). Smart devices kunnen je woongemak vergroten. Daarnaast hoeft deze trend niet tegenover de vorige trend te staan, sterker nog ze kunnen hand in hand gaan! Denk bijvoorbeeld aan een zonnepanelen of een smart thermostaat.