Verbouwing op onze bovenverdieping

2 min gelezen

Op onze bovenverdieping waren wij van plan veel te verbouwen. Onze plannen zijn best groot. De afgelopen jaren hebben wij onze benedenverdieping al groots aangepakt. Hier is enorm veel verbouwd en nu wordt het inmiddels ook tijd voor onze bovenverdieping. Hier willen we veel gaan aanpakken. Zo moet er een nieuwe vloer komen, worden de muren geschilderd. Enkele kamers deels opnieuw behangen en word er een dakkapel geplaatst. Dit alles heeft ermee te maken dat onze woning op dit gebied nog extreem verouderd is en dat het ook echt toe is aan een complete verbouwing. Voor dat we de badkamer gingen aanpakken wouden we dan ook eerst beginnen met de rest op de bovenverdieping. Hiervoor moesten we eerst opzoek naar de juiste bedrijven die ons hierin konden helpen en vervolgens moesten we dan ook een keuze gaan maken tussen alle mogelijkheden die je hierin hebt. Tegenwoordig zijn er zoveel mogelijkheden dat zo een keuze niet makkelijk is gemaakt.

Dakkapel laten plaatsen

Onze woning heeft een schuin aflopend dak. Dit zorgt ervoor dat we veel minder ruimte hebben op sommige kamers in onze woning. Zo ook bijvoorbeeld op onze badkamer en de twee werkkamers. Hier is de ruimte erg nodig en hier is het ook mogelijk om zo een dakkapel te plaatsen. Omdat het mogelijk was zijn we opzoek gegaan naar een bedrijf dat ons hierin kon helpen. Uiteindelijk kwamen we uit bij een bedrijf met dakkapellen in Apeldoorn. Zij hadden dakkapellen met uitgebreide opties en accessoires. Omdat er bij de badkamer ook een speciale dakkapel moest komen kwam dit erg goed uit. Uiteindelijk zijn deze dakkapellen door hun snel en vakkundig geplaatst en merken wij enorm veel van de ruimte die erbij is gekomen. Dit heeft namelijk een groot voordeel ten opzichte van een schuin dak op deze kamers. 

Nieuwe vloer op de bovenverdieping

Nadat de dakkapellen waren geplaatst werd het tijd om de nieuwe vloer uit te zoeken. Na veel overleg, tips en advies maakten we uiteindelijk de keuze om de bovenverdieping te zien van overal hetzelfde laminaat. Hiervoor gingen we opzoek naar Laminaat in Enschede. Uiteindelijk zijn we erg goed geholpen door Krabbe Stoffering en hebben ze voor ons op de bovenverdieping een hele mooie vloer gelegd. Deze vloer past perfect bij onze woning en de nieuwe stijl op de slaapkamers en werkkamers.