Verschillende soorten balkons.

2 min gelezen
balkonhek-glas

Een balkon is een fenomeen wat steeds meer geraadpleegd wordt in de tijd waar we nu op dit moment in leven. Wanneer een woning niet over een standaard tuin beschikt is een balkon natuurlijk een fijne en goede optie om toch een plek te hebben om te genieten van de zon en de buitenlucht. Alleen is een balkon  niet zo simpel als het lijkt. Er zijn veel verschillende onderdelen die aangebracht moeten worden bij het samenstellen van een balkon, zoals bijvoorbeeld het balkonhek. Ook zijn er mega veel verschillende soorten wat betreft de balkons. Er komt dus veel kijken bij het samenstellen van het perfecte balkon wat bij de desbetreffende woning past.

Een glazen balkonvloer.

Wat betreft de verschillende soorten van de balkons waar uit gekozen kan worden zijn er een aantal belangrijke factoren die meespelen bij het maken van de grote beslissing. Er kan bijvoorbeeld gekozen worden voor een balkon van stenen of voor een balkon van mooi doorzichtig glas. Een glazen balkon ziet er vaak mooi modern en innovatief uit wat du seen groot pluspunt is voor veel mensen die nadenken over hoe ze hun balkon wat mooier en sfeervoller kunnen maken. Wat natuurlijk wel een minpunt van het glazen balkon is is de privacy die drastisch afneemt omdat iedereen door de vloer en omheining kan kijken.

De glazen omheining.

Behalve de vloer moet er ook naar de omheining gekeken worden. Deze kan ook van glas gemaakt worden. Ook dit vinden de mensen vaak mooi en stijlvol en is dus ook populair onder bewoners van een woning met balkon. Dit is vaak wel alleen wat minder veilig dan een stevig solide hekwerk, denk bijvoorbeeld aan een lamellen hekwerk balkon. Dit is wat steviger en geeft dus ook een veiliger gevoel. Het biedt ook wat meer privacy dan doorzichtige glazen wanden van het balkon.