Voordelen van een akoestiek kantoor

2 min gelezen
Interieur 10

Er zijn veel voordelen bij het akoestiek kantoor verbeteren, denk daarbij aan beter concentratievermogen doordat mensen minder afgeleid worden door geluid. Daarnaast is het ziekteverzuim ook goed voor het ziekteverzuim, dit wordt namelijk lager doordat mensen minder gestresst raken op werk. Als je je wilt concentreren dan is geluid heel erg vervelend het zorgt voor frustratie en als dit op lange termijn door blijft gaan dan kan iemand langdurig gestresst raken. Dit zorgt natuurlijk weer voor meer ziekteverzuim en is niet goed voor het bedrijf en personeel. Ook zullen mensen een stuk blijer naar hun werk gaan, ze zullen zich niet meer zo irriteren aan die ene collega als die weer op een koekje zit te kauwen.

Meer rust voor personeel

Een goede rustige werkplek is heel belangrijk, zeker als je op een kantoor achter de computer werkt. Door akoestiek kantoor verbeteren zal je zien dat er meer rust wordt gecreëerd in het kantoorpand. Geluiden weerkaatsen niet meer helemaal van de ene kant naar de andere kant van de kamer waardoor personeel gewoon een gesprek kan voeren met een collega zonder andere ermee te storen maar daarnaast ook zelf niet gestoord wordt als die persoon zich moet concentreren. Het creëren van meer rust zorgt ervoor dat personeel met een meer tevreden gevoel naar huis gaat en zich ook beter kan uitrusten na een werkdag.

Verschillen kantoorpanden vroeger en nu

Vroeger waren de kantoorpanden een heel stuk anders ingericht, het zag er vaak ongezellig uit maar een ding was vroeger wel beter. De bureaus waren afgescheiden met wanden zoals je dat misschien wel in de oude films hebt gezien, dit zorgde ervoor dat mensen in hun afgescheiden hokje zich goed konden concentreren, geluid werd namelijk meer tegengehouden door de wanden. In de kantoorpanden van nu zie je je dat er eigenlijk helemaal geen afscheidingen meer zijn, waardoor je misschien wel een gezellige sfeer creëert, maar niet het concentratievermogen helpt. Het is belangrijk om een beetje in het midden te zitten van de twee uiterste; een gezellig kantoor pand waar wel geconcentreerd kan worden.