Zelf airco plaatsen in Amstelveen? Begin er niet aan!

2 min gelezen
Zelf airco plaatsen in Amstelveen? Begin er niet aan!
Overweeg je om zelf een airco te gaan plaatsen in je woning in Amstelveen? Misschien is het verstandig om hier nog eens goed over na te denken. Een airco plaatsen is namelijk een vak. Als onervaren doe-het-zelver op airco-gebied zelf aan de slag gaan brengt dan ook de nodige risico’s met zich mee. Welke? Dat lees je in dit blog. Lees verder en ontdek waarom je een airco plaatsen in Amstelveen beter aan een vakman kunt overlaten!

1. Je kiest de verkeerde capaciteit airconditioning

Wie zelf een airco gaat plaatsen, moet ook zelf een airco aanschaffen. Je bestelt ze makkelijk op het internet, maar dan weet je natuurlijk nog niet welke capaciteit je nodig hebt. Dit zul je moeten berekenen aan de hand van het volume van de ruimte en de isolatiewaarde. Voor een airco met een te lage capaciteit is het onmogelijk om je huis goed te koelen. Maar een te hoge capaciteit wil je ook niet, want je betaalt natuurlijk wel voor dat extra vermogen dat je helemaal niet gebruikt.

2. Je maakt het gat in de ozonlaag nog iets groter

Een airco gebruikt koelmiddel om je huis te koelen. Na het plaatsen van de airco zul je deze met koelmiddel moeten vullen. En dat klinkt makkelijker dan het is. Het koelmiddel vervliegt namelijk snel en komt zo in de atmosfeer terecht. Zo maak je door je ondeskundigheid het gat in de ozonlaag nog groter dan het al is. Als je ook maar een beetje geeft om het milieu laat je het plaatsen van een airco daarom over aan een erkende airco-installateur.

3. Garantie op installatie

Een airco kun je praktisch overal kopen, maar wanneer je zelf geen erkende installateur bent, vervalt meestal de garantie wanneer je het verprutst. Zo dacht je dat je geld kon besparen door het zelf te doen, maar ben je uiteindelijk toch nog duurder uit

Durf je nog?

Wie twee rechter handen heeft kan zelf een airco plaatsen en zo besparen op de aanschaf. Maar na het lezen van dit blog ben je ook op de hoogte van de risico’s. Zo kun je een weloverwogen keuze maken! Ook onmisbaar in de zomer: horren voor je ramen en deuren.

Meer berichten