Badkamer vernieuwen? 5 Tips voor een soepele verbouwing!

2 min gelezen
badkamer vernieuwen

Ben je van plan de badkamer te verbouwen? Dan is het belangrijk om te beseffen dat hier het nodige bij komt kijken. Om het verbouwen een stuk soepeler te maken, hebben wij hier alvast 5 belangrijke tips voor je verzameld. Wanneer je die tips volgt, wordt het een stuk gemakkelijker verbouwen.

1. De optimale voorbereiding

Het begint allemaal bij de optimale voorbereiding. Je bekijkt eerst welke werkzaamheden je gaat doen. Daarnaast kijk je naar je budget. Bekijk wat je zelf kan doen en wat je moet uitbesteden. Bekijk wat er veranderd moet worden in je badkamer voor de nieuwe indeling. Het huren of kopen van een mobiele douchecabine is een goede oplossing om tijdens een badkamerverbouwing te blijven douchen. Kijk voor mobiele douchecabines op Mobieltoiletkopen.nl.

2. Alles klaar hebben

Het is belangrijk om je materiaal en werkplan klaar te hebben liggen. Je hebt bijvoorbeeld je sanitair nodig, maar ook tegels en verlichting. Denk na over wat er nodig is voor slopen en opruimen, maar ook voor monteren van sanitair en elektra. Zoals je ook het stuken goed wilt doen.

3. Deel de badkamer vast in

Het is slim om vooraf na te denken over de look van je nieuwe badkamer. Kijk goed of dat wat je in je hoofd hebt ook wel echt kan. Gebruik de afmetingen van het sanitair en de badkamermeubels. Door te tekenen en te plannen kom je dan tot de perfecte indeling die je kan gebruiken. Zo weet je zeker dat alles wat je wenst er ook echt in past.

4. Alles in huis halen

Het is belangrijk om eerst alles in huis te halen en dan pas aan de slag te gaan. Wanneer je namelijk al sloopt en een meubel of het sanitair is niet beschikbaar, dan zit je met een probleem. Kijk daarom dus ook alvast naar eventuele alternatieven, nog voor je aan het daadwerkelijke verbouwen begint. Heb je alles in huis, dan werk je ook in één keer door.

5. Oude elementen nalopen

Het is aan te raden om alle oude elementen ook even goed na te lopen. Dat gaat bijvoorbeeld om je leidingen. Is er kalkvorming? Is alles nog gewoon goed dicht en goed op orde?