Waarom onderhoud van brandblussers belangrijk is 

2 min gelezen

 We weten allemaal dat brandblussers noodzakelijk zijn in elk huis of bedrijf, maar weet je ook waarom het zo belangrijk is om het onderhoud van je brandblussers bij te houden? Het in orde houden van je brandblussers kan het verschil betekenen tussen een klein incident en een noodgeval. Laten we eens kijken waarom het zo belangrijk is om je brandblussers te onderhouden

Veiligheid van brandblussers 

Eerst en vooral moet je er nooit van uitgaan dat je brandblusser zal werken wanneer je hem het meest nodig hebt. Brandblussers hebben houdbaarheidsdata, en als ze te oud zijn werken ze misschien niet goed, zelfs als ze vol zijn. Regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat de juiste druk in het apparaat wordt gehandhaafd en dat het klaar is voor gebruik wanneer dat nodig is. Bovendien kunnen regelmatige inspecties van het apparaat helpen eventuele problemen op te sporen voordat ze een groot probleem worden. 

Voorschriften voor brandblussers  

Naast veiligheidsoverwegingen kunnen er in jouw omgeving voorschriften zijn die periodieke controles of tests van brandblussers vereisen. Afhankelijk van waar je woont, kunnen deze voorschriften een jaarlijkse controle van alle apparaten voorschrijven of een frequentere controle van bepaalde typen (zoals die in commerciële gebouwen). Het negeren van deze voorschriften kan leiden tot boetes of sancties van de plaatselijke autoriteiten – iets wat niemand wil!    

Kosten van brandblussers   

Een minder voor de hand liggende reden om je brandblusser te onderhouden is kostenbesparing. Regelmatig onderhoud betekent minder verrassingen achteraf in termen van reparaties of vervangingskosten als er iets mis gaat met het apparaat. Goed onderhoud van je brandblusser kan later dure problemen voorkomen! 

Tip: onderhoudscontract brandblusser

Conclusie: 

Het onderhouden van je brandblussers is niet alleen een goed idee – het is essentieel voor veiligheid, naleving van regelgeving en kostenbesparing! Zorg ervoor dat je al je apparaten regelmatig controleert en volg de plaatselijke voorschriften om ervoor te zorgen dat iedereen veilig blijft voor brand. Met eenvoudige onderhoudsstappen zoals het inspecteren van slangen op scheuren of het regelmatig controleren van de drukniveaus, kun je ervoor zorgen dat je huis of bedrijf te allen tijde betrouwbare bescherming heeft tegen brand.  Het loont om het spel voor te blijven met regelmatig onderhoud van al je brandveiligheidsapparatuur!